Volleybal Service Oefeningen: Verbeter uw Service met deze Oefeningen

De service is een van de belangrijkste aspecten van volleybal, omdat het spel begint en een geweldige service kan uw team een voorsprong geven in de wedstrijd. Om uw service te verbeteren, zijn er verschillende oefeningen die u kunt doen om uw precisie, kracht en consistentie te verbeteren. In deze blogpost zullen we enkele van de beste volleybal serviceoefeningen bespreken die u kunt gebruiken om uw service te verbeteren en uw team naar de overwinning te leiden.

 

  1. Target Serving Een van de beste manieren om uw service te verbeteren is om te richten op het raken van een specifiek doel op het veld. Stel bijvoorbeeld een doel op in de hoek van het veld en probeer deze elke keer te raken. Of richt u op een specifiek gebied op het net, zoals de lijn of de achterste hoek. Door u te richten op een specifiek doel, traint u uw spiergeheugen om precies de juiste hoeveelheid kracht en spin te gebruiken om het doel te raken. Dit zal u helpen om uw service nauwkeuriger en consistenter te maken.

  2. Overhead Tossing Een andere oefening die u kunt doen om uw service te verbeteren, is de overhead toss. Sta met uw rug naar het net en gooi de bal over uw hoofd naar de andere kant van het net. Dit zal u helpen om uw balcontrole en precisie te verbeteren, evenals uw armkracht. Probeer de bal zo hoog en ver mogelijk te gooien om uw bereik te vergroten en uw kracht te verbeteren.

  3. One-Step Serving Deze oefening is geweldig om uw snelheid en explosiviteit te verbeteren. Begin met het nemen van een kleine stap naar voren en sla vervolgens de bal over het net. Deze oefening zal u helpen om uw timing te verbeteren en uw kracht en snelheid te verhogen. Probeer uw arm zo snel mogelijk te bewegen en concentreer u op het raken van het midden van de bal voor maximale kracht en spin.

  4. Jump Serving Jump serving is een geavanceerde servicetechniek die een hoge mate van vaardigheid en kracht vereist. Begin met het oefenen van uw sprong en het raken van de bal terwijl u in de lucht bent. Wanneer u comfortabel bent met uw sprong, voeg dan kracht toe aan uw slag om de bal over het net te slaan met maximale snelheid en spin. Het is belangrijk om te onthouden om uw timing en coördinatie te oefenen, omdat u de bal moet raken terwijl u in de lucht bent.

  1. Serve Receive Serve receive oefeningen zijn belangrijk voor het verbeteren van uw algehele service spel. Oefen het ontvangen van services van verschillende hoeken en snelheden en focus op uw passing techniek en balcontrole. Dit zal u helpen om uw reactietijd en uw vermogen om uw teamgenoten te assisteren bij het opzetten van een aanval te verbeteren.

  2. Pressure Serving Dit is een geweldige oefening om te doen als u onder druk wilt leren serveren. Vraag een paar van uw teamgenoten om achter het net te staan en te proberen uw service te passen. Geef uzelf een doelwit op het veld en probeer deze elke keer te raken. Door onder druk te oefenen, leert u hoe u uw zenuwen kunt beheersen en uw service onder druk nauwkeurig en krachtig kunt houden.

  3. Multi-Ball Serving Multi-ball serving is een uitstekende oefening om uw uithoudingsvermogen en consistentie te verbeteren. Vraag een partner om verschillende ballen naar u te slaan en sla deze over het net met zo min mogelijk pauzes tussen elke service. Dit zal u helpen om uw hersteltijd te verbeteren en uw kracht en precisie te behouden gedurende een hele wedstrijd.

Conclusie

Door regelmatig te oefenen en deze volleybal serviceoefeningen toe te passen, kunt u uw servicevaardigheden aanzienlijk verbeteren en uw team helpen winnen. Vergeet niet om te richten op precisie, kracht, consistentie en reactievermogen, en oefen onder druk om uw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Blijf ook oefenen en geniet van het spel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.