Start » Blog » Ontwikkeling achter de Mikasa Ballen

Ontwikkeling achter de Mikasa Ballen

Mikasa V200W is momenteel de beste volleybal die er is, maar wat komt er nu bij kijken om zo'n bal te ontwikkelen? 

Als eerste is er een basis nodig. De binnenkant van de V200W bestaat uit een rubberen ballon die wordt gemaakt volgens geheim recept. Wel begrijpelijk dat Mikasa dit niet wil delen. Zij hebben er 100 jaar ervaring in gestoken. 

 

De rubberen wordt ook wel een Bladder genoemd en ziet er ongeveer zo uit.

Winding is de volgende stap, deze stap zorgt ervoor dat de bal zijn mooie ronde vorm behoudt. Winding is niet anders dan een heleboel nylondraadjes om de bladder te spannen.  In het filmpje van Mikasa hier helemaal onderaan wordt alles nog een keer beschreven en is winding goed zichtbaar.

We zijn aangekomen bij de buiten kant van de bal. Hier wordt het grote verschil gemaakt met andere volleyballen. De V200W heeft een 18 vlakken op de bal waarvan 12 geel van kleur zijn en 6 koning blauw.  Zichtbaarheid is de reden waarom er voor dit patroon met kleuren combinatie is gekozen. Volleybal is een snel spelletje waarbij het volgen en inschatten van de bal-baan zeer belangrijk is.  

Okay, je staat op de juiste plek en je wil de bal bovenhands spelen. Het meest vervelende is dat de bal dan door je vingers kan glijden, dit is niet altijd te voorkomen door heel veel trainen. Mikasa helpt jou hierbij een handje door de buitenkant te voorzien van nano technologische coating. De coating heet Nano Balloon Silica en zorgt ervoor dat zweet bijna geen probleem is bij deze bal.  Ja, er is een keer naar de spelverdelers geluisterd. 

Naast dat het patroon voor zichtbaarheid zorgt, geeft het jou in combinatie met het Double Dimple oppervlakte de optimale controle over de bal. Nu vraag jij je zeker af wat Double Dimple is? Dat is dezelfde techniek die gebruikt wordt bij golfballetjes. Door kleine putjes te verdelen over de hele bal ontstaat er turbulentie. Turbulentie zorgt er weer voor dat de lage lucht druk achter de bal afneemt. Hierdoor krijgt de bal minder weerstand en kan dus sneller gaan met minder energie.  Simpel gezegd Double Dimple laat de bal gemakkelijker door de lucht gaan. Wil jij precies weten hoe Double Dimple werkt?  Klik dan hier.

Zo, er komt dus eigenlijk best wat kijken om de beste volleybal te ontwikkelen. Gelukkig kan Mikasa dat als de beste en ze maken ook nog alternatieven. Klik op de link om alle Mikasa ballen te bekijken of start het filmpje om alles nog eens visueel te bekijken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.